DET KONTROVERSIELLE MATERIALEVALG

Perception / materialeforståelse / eksperimentering / bæredygtighed / kontrast 

Motivationen til dette materialeundersøgende projekt, har været at kickstarte et nyt syn på materialer, ved at udfordre modtageren. Derfor kan materialevalget synes ekstremt: hestepære. Materialet kan skabe forargelse, diskussion og taker, der kan invitere til mere kreativitet og en mere åben materialehorisont. 

Et netop så obskurt materiale er det der – i den rette kontekst og med en formgivning der kan fremhæve de rette kvaliteter – modbevise fordomme og sætte gang i diskussionen om vores valg af materialer. 

Materialeundersøgelsen omhandlede i høj grad om at lære hestepæren at kende, dets muligheder og begrænsninger, samt hvordan det kunne bearbejdes så det kunne bruges i en designkontekst. Der er blevet arbejdet med brugen af binder, hvor dogmet var at alle bindere skulle være naturlige så produktet kunne stilles ud i regnen og blive opløst tilbage til kompost. 

Formgivningen står i konstrast til det obskure og taktile materiale, med skarpe kanter og gemoetriske former. Herved bliver konstrasten mellem form og materiale større. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait